fredag 1 augusti 2008

Semester del 3 - Umeå & Sundsvall.

På Tisdagen anlände vi till Umeå till Freddes mamma. Vi han inte mera än att komma dit, svira om och åka till Kylören där hela Freddes mammas släkt var. Det gillades lax, umgicks, skålades och det var kanon. Jättekul att träffa alla, han har verkligen en lättsam släkt. Freddes morbror har ett jättefint ställe precis vid havet, där de bor på somrarna i en gammal skola. Väldigt maffigt ställe!


En av dagarna spenderade vi bara ute på gården. Fredde var duktig och klippte gräs och gjorde massa nyttigheter på gården, medan jag satt hela dagen i en solstol med ett glas vitt och som förtrollad i Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Dagarna bara sprang förbi och vi bara myste på hela tiden.Vi grillade nästan varje dag. Men vi han även med lite Umeåstad och sånt. Lite shopping och lite rundturer. Att bara vara ledig är helt undebart, semester är helt underbart!! På Torsdagen kom Freddes syster Frida och hennes sambo Jon upp från Göteborg. Kul, kul. Vi blev uppe sent och drack vin, kikade på bilder från våra diverse semestrar och surrade en massa.



På Fredagen hade vi en heldag i Obbola. Världens finaste sommarställe vid havet som Fs släktingar på pappans sida har. Solen toksken och det var en helt underbar dag. Först glassade vi i solen. Sen bjöds det på bullar, kladdkaka, jordgubbar och grädde. Mmmm! Mera glassande i solen, några timmar på klipporna och sedan var det grilldax. Farmor Modig plockade en middagsbukett, kusin J grillade och vi andra fixade inför middagen. Hemgjord Coleslaw (som för övrigt även innehöll annanas, mmm!!), grillat, färskpotatis och sallad samt vin. Jag älskar sommaren!! Dagen var helt underbar och jag brände mig lite på nosen. Men det hör till=)





Sista dagen spenderade vi på vackra Norrbyskär. En underbar dag med sol, en del historia och gooood skärgårdsbuffé. Vi hade turen att ha med oss en personlig guide eftersom mamma Modig är uppväxt på ön. En miniatyr av ön hur den såg ut förr var uppbyggd. Jätteläckert och grabbarna lyssnade snällt på om dess historia;) Efter att vi var på muséet gick vi och kikade vidare. Det finns en gigantisk äventyrspark där vi fick leka av oss lite, haha! Jag och Frida har varsin Tarsan, det är ett som är säkert:D Vår lilla utflykt avslutades med en supergod skärgårdsbuffé på värdshuset. Det är verkligen någonting att rekommendera om någon skulle ha vägarna förbi.





Dagarna verkligen kutade förbi och snart var det dax att återvända till Sundsvall. Stackars F åkte tillbaka till Sthlm för att börja jobba, medan jag stannade i Sundsvall för att avnjuta ytterligare några semesterdagar. Några underbara semesterdagar!

Jag umgicks mycket med lilla mor. Hääärligt! Hemma och slappa på gården, läsa mycket bok och bara vara. Me like!

Jag, Mamma å Steffe åkte ut till Skatan å fikade på söndag kväll. Så himla mysigt! Vi åkte runt och kollade på massa ställen å spanade, preics som vi brukade göra förut. Åhh, blir lite sentimental såhär efteråt. Så lätt att få abstinens när man har umgåtts så mycket=( Hur som helst så var det en toppenkväll i solen.


Måndagen spenderades bara hemma med mamma. Kvalitétstid kallas det!!! Att bara vara. Man behöver inte göra någonting. Man kan sitta på varsinn sida av gården och läsa varsinn bok. Men ändå, helt underbart!!
På kvällen var det ÄNTLIGEN dax.. Min LillaC!!! Som jag saknar henne!!! Vi träffades förs hemma hos T, sen begav vi oss in till stan för en dejt med Veronica. Åhh, myyyyys!!! Hade tyvärr ingen kameramed mig, men mysigt, det hade vi =)

En tur till Indal å älskade farmor han jag och mamma oxå med. Så längesen jag träffade henne!!! Det var så kul och det känndes bra att se henne igen. Det fikades, surrades och promenerades. Många minnen när vi gick förbi och kollade på huset<3
Vi fortsatte våran tur till Kovland och Gunilla=) Oxå evigheter sen jag träffade henne så det var kul=) Ännu mera surr och ännu mera fika. Jag och mamma höll på att storkna när vi åkte därifrån. En jättemysig dag med mamma. Vi satt å skrattade åt oss när vi satt på pizzerian i kovland. Vad gjorde vi där?? Haha, en nostalgitripp utan dess like för mamma å mej=)

På kvällen var det dax för partay. Jag LILLA C, T och diverse blandat folk. MYCKET blandat folk, på både gott och ont.. En underbar kväll då jag å Lilla C äntligen fick dricka vin tillsammans igen och lyssna på "MaddeCarromusik" innan vi mötte de andra. Åhhh, jag saknar dig honey!!! Kvällen blev mycket lyckad och vi shakade loss regält.

Torsdagen, sista dagen gick i systrarnas tecken <3 Jag, Sis och Fille käkde lunch på stan, turistde och tillade på Ostindienfararen Götheborg. En jättebra första halva av dagen i solen med älskade sis och F. Sen ett x antal timmar på tåget. Men det var det värt. Min älskling hämtade mig på tåget, sedan köpte vi Sushi som vi åt på VÅRAN balkong. =)


Grattis, ni orkade läsa igenom ett gigantiskt inlägg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! synd att jag inte visste om att du var hemma. Hade varit kul att iaf säga hej till varandra. Men men...låter som du har haft en bra semester!